Flad, men virkelig lækker chokoladekage

En meget flad kage, men til gengæld virkelig god! 😉 Opskriften har jeg fået af min kærestes faster, og jeg kan love jer, at den smager godt! Konsistensen er sådan helt konfekt-agtig – blød og sej og sprød på samme tid. Fantastisk med en kugle is og et par bær til – og meget nem at lave. :)

Ingredienser: (til en lille springform, ca. 6 personer, vil jeg tro)

  • 100 g. mørk chokolade
  • 200 g. sukker (2,5 dl)
  • 2 æg
  • 100 g. smør
  • 60 g. mel (1 dl)

Fremgangsmåde:

  1. Sæt vand over til vandbad og smelt chokoladen.
  2. Pisk i mellemtiden sukker og æg skummende.
  3. Smelt smørret, afkøl det (jeg brugte altså bare flydende Becel, det gik fint) og rør det i æggemassen sammen med den smeltede chokolade.
  4. Tilsæt melet og rør godt, og hæld hele herligheden i en velsmurt springform.
  5. Bag kagen i ovnen ved ca. 180 grader varmluft i ca. 15-20 min.
  6. Lad den køle af – den skal føles ubagt og være blød indeni.

43 thoughts on “Flad, men virkelig lækker chokoladekage

  1. Hej Sofie,
    Ihh hvor ser den lækker ud. Hvilken str. springform har du brugt – ved ikke lige hvad lille er :) Kan du evt. give et ca mål.
    /Rikke

  2. Sjovt at du også kender den kage! Det er min yndlingskage – den er nem og hurtig at bage, og så smager den bare himmelsk!! 😀

  3. Jeg lavede Acies ‘svenske kladdkaka’ til mine gæster i går, det er samme fremgangsmåde – Mine gæster EEEEEELSKEDE den og den smagte dældulme også godt 😉

  4. Lavede en lignende forleden dag til min kærestes kollegium-gang. Opskriften hen en chokolade tærte og jeg blev utrolig skuffet da jeg så den blev så flad, for den havde været høj inde i ovnen. Men den smagte som en drøm. Mums. Ret tung, men som du skriver ville den nemlig være lækker med lidt bær eller sorbet-is. 😀

  5. Hej Sofie du har sikkert fået spørgsmålet før, så jeg undskylder på forhånd. men er der nogen speciel grund til, at du aldrig nævner din kærestes navn her på bloggen?
    KNUS”

  6. Kagen ser virkelig fantastisk ud. Har længe haft brug for en ny kageopskrift. Er det sådan at kagen er våd i midten? Sådan kan jeg nemlig godt lide den(:

  7. Uff nej den se jo lige så lækker ud, som jeg kunne forestille mig den smager :O) grr!
    Men på stenalderkost er sådan en lækkerbisken desværre ikke tilladt (ikke alt for ofte i hvert fald), men jeg må næsten prøve den til en særlig lejlighed;O)

    Tror du kun man kan bruge hvedemel? Jeg tænker at erstatte det med malede nødder.

    <3
    Pia Sabine

  8. HOLD NU KÆFT en lækker opskrift!!!!!!

    Jeg har i går aftes begejstret mine 11 bedste veninder med den. Vi var alle i den 7. himmel!
    Tak fordi du deler dine og familiens vidunderlige opskrifter.

    • Hmm, både og. Altså det er ikke sådan en luftig kage, hvor man bare lige tager et stykke med i hånden på vej til arbejde (dvs. den skal spises med ske), men på den anden side kan jeg også snildt spise to stykker – ved så ikke om det siger mest om mig eller kagen! 😉

  9. Googlede “lækker ting chokoladekage” og så kom jeg frem til din blog. Jeg har lige sat kagen i ovnen…. og venter en god ven. Tak

  10. Hej Sofie.
    Jeg har netop i dag bagt kagen, hvor den skal bruges i morgen. Her til aften ville jeg smage den, men den er en smule våd i midten. Er det meningen? Den fik 20 minutter, som der står.
    Knus

    • Uhh, det er svært at vide, når jeg ikke har set den, men det er meningen, at den skal være sådan “klæg” i midten. Hvis du har fulgt opskriften, burde det være fint. :) Håber det lykkes for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>