Spinatpandekager med laks

Jeg har faktisk fået pandekager tre gange inden for en uge – i fredags med syltetøj og sukker (ja ja, jeg var alene hjemme og havde ondt af mig selv! ;)), i mandags med tomat, mozzarella og basilikum og i går prøvede jeg så at bikse noget sammen med laks.

Opskriften blev sådan lidt på slump, men det smagte faktisk rigtig godt – min kæreste konstaterede i hvert fald, at det ikke var sidste gang, vi havde fået det! 😀

Ingredienser: (2 pers.)

Til dejen:

 • 1,5 dl. hvedemel
 • 0,5 dl. rugmel
 • Lidt salt
 • 2,5 dl. mælk
 • 1-2 æg
 • 3 kugler frossen spinat (skal tøes op inden brug – man kan sikkert også bruge frisk, nok cirka en halv pose, vil jeg tro.)

Til fyldet:

 • 1 pakke røget laks (100 g.)
 • En halv pakke neutral flødeost (jeg brugte Philadelphia light)
 • 1 bundt purløg
 • Citronsaft
 • Salt og peber
 • Rucolasalat

Fremgangsmåde:

 1. Tø spinaten op og hak den.
 2. Bland alle ingredienser sammen til dejen (inkl. spinat), pisk den jævn og steg pandekagerne i oliemargarine på en varm pande.
 3. Skær laksen i tynde strimler.
 4. Rør flødeosten sammen med finthakket purløg, citronsaft og salt og peber, og tilsæt til sidst laksen.
 5. Fordel rucola og lakseblandingen på en pandekage og rul sammen.

Måske undrer I jer over, hvad klatterne på tallerkenen er, men min kæreste havde lavet kartoffelmos dagen forinden, som vi så bagte i ovnen og spiste til! 😉 Det smagte faktisk også ret godt, og er helt i tråd med min strategi om at bruge, hvad man har. :)

34 thoughts on “Spinatpandekager med laks

 1. Det ser lækkert ud Sofie! Mon ikke man snart skulle prøve det…
  Se i øvrigt mine spinatboller fra i går – smagsloejer.wordpress.com

 2. Ej, hvor ser de gode ud :)
  Dem skal jeg da helt sikkert lave – så får jeg også brugt noget af den kæææmpe pose frosset spinat jeg har i fryseren :)

 3. Skal kartoffelmosen være kold når den skal bages i ovnen? Og hvordan mht. temp. og tid? :-)
  Skal helt sikkert prøve denne opskrift! haps

  • Hmm, det tror jeg ikke har den store betydning. Havde ingen opskrift på det, så prøvede mig bare lidt frem. Havde det på køl, men det var lidt for hårdt til at sprøjte ud af posen, så jeg lod det ligge lidt. Tror de fik ca. 20 min. ved 200 grader. :)

 4. mums, det ser lækkert ud – det skal da prøves snart.
  Synes du er ret så god til det der med opskrifter på spændende mad – tak :)

 5. Hej Sofie
  Jeg har længe fulgt din blog uden at være særlig aktiv i kommentar-feltet. Din blog er min yndlingsblog af den grund, at du er så sød og jordnær! Du lægger både billeder op af dig selv med morgenhår/uden makeup og af helt almindeligwe sjove og underfundige hverdagsting, såsom sommerhus og cykelture. Derudover er du nem for os (læs: mig) at forholde sig til, da din blog ikke er præget af dyre køb og luksus-mærker, men derimod high street og genbrugs-fund. Thumbs up! :-) Nå ja, og så elsker jeg, at du inspirerer med skønne, enkle og ofte billige opskrifter. Dét skal du altså have; din blog er super hyggelig og sjov. Keep up the good work.

  Mvh. Maiken (der efterhånden kender dig så godt, uden at du overhovedet kender mig)

  Og disse pandekager skal snarest prøves. Laks og spinat, what’s not to love!

 6. Ej, hvor ser det lækkert ud, mmh 😛

  Sofie, jeg har lige et ønske til et indlæg; hvordan går det med dit studie, nu hvor du har læst et års tid? Hvor hårdt er det, hvor glad er du for det, hvad er interessant ved det, føler du, at du er ‘på rette hylde’, hvad er dine fremtidsdrømme og alt sådan noget? Det ville jeg i hvert fald synes var spændende :) Tak for en virkelig god blog!

  • Hmm, ved ikke om der bliver et decideret indlæg ud af det, men jeg kan da lige svare på dine spørgsmål her: Synes ikke det er specielt hårdt, faktisk. Der er en del læsning, men man bestemmer jo lidt selv, hvor grundig man vil være. Jeg prøver at få læst det meste, men min indsats plejer at falde lidt i løbet af semestret. :) I dette semester har jeg primært sprogfag (sprog, norsk+svensk, dansk som andetsprog (mit valgfag) og så medieanalyse), så jeg er ret godt tilfreds. Tror til gengæld næste semester bliver hårdt for mig, fordi jeg ikke er så vild med litteratur-delen. Min veninder foreslog en dag, at jeg kunne blive sådan en, der lærte udenlandske ansatte i firmaer dansk, og det synes jeg egentlig lyder meget spændende. :) Har dog slet ikke lagt mig fast på noget endnu, men det er jo også det gode ved uddannelsen. 😉

 7. Mums hvor ser de gode ud! Jeg glemmer tit pandekager når jeg skal finde ud hvad jeg skal lave, og som du viser, kan man jo sagtens lave en sund udgave af dem :-)

 8. Mums.. det ser altså lækkert ud, det skal helt klart prøves 😀

  forresten, du får lige et spørgsmål du nok har fået en million gange, men har søgt på bloggen og kunne ikke finde svaret nogen steder.
  Hvordan er vagabond Gaga støvlerne i størrelsen? altså modellen fra sidste år? 😀 er lige ved at trykke køb-nu, men ville lige spørge dig, da jeg mindes at vagabond er ret store i størrelserne? eller har jeg misforstået det?

 9. Det ser søren-susme godt ud, øv jeg bliver helt sulten!
  Er i øvrigt også fan af din blog :) det er skønt at du virker så menneskelig

 10. Lavede dette til aftensmad i dag, og det smagte virkelig godt! Kæresten var virkelig begejstret så det er bestemt ikke sidste gang jeg laver det. Tror også det ville egne sig godt til en forret, hvis man skar pandekagen ud i bidder og anrettede det flot 😉

 11. Mmmmm. Har lige guffet disse spinatpandekager med laks – eller rettere sagt ørred 😉
  De er godt nok lækre, og jeg tror at min far (40+ og single) nød noget hurtig, sund og ikke mindst lækker mad! Det er bestemt ikke sidste gang den skal prøves! :-)

 12. Længe siden du postede opskriften, men hold op hvor er de lækre! Sidder og spiser dem nu – de skal bestemt laves igen! Elsker dine opskrifter og jeg er ved at være godt igennem dem alle sammen nu 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>